To je to što me zanima!

Učitelj iz snova: On svaki dan započinje hvaleći sve učenike

Chris Ulmer život je posvetio radu s učenicima s posebnim potrebama. Nakon što ih je počeo hvaliti svakog dana, kaže kako djeca napreduju brže no ikad prije...
Vidi originalni članak

Većina nas školskih se klupa između ostaloga sjeća i po pokudama koje nekad nisu bile zaslužene, a ponekad itekako jesu. Kritika je svakako mnogo uobičajenija pojava kako u svakodnevnom životu, tako i u školama, nego primjerice pohvale. 

No, Chris Ulmer odlučio je to iz temelja promijeniti. On naime radi na 'Mainspring' akademiji u Jacksonvilleu (SAD) i zadužen je za osmero učenika s posebnim potrebama. 

Na početku svakog dana on sve učenike pojedinačno pozove pred sebe i onda ističe njihove najbolje osobine i hvali njihova dostignuća i napredak. Govori im kako su cijenjeni i važni, a učenici se na svoja mjesta vraćaju s osmjehom od uha do uha. 

Kako to točno izgleda vidjeti možete na snimci koja je priložena ispod teksta i koja je u samo nekoliko dana oduševila milijune ljudi diljem svijeta. 

- Drago mi je što si dio ovog razreda, mislim da imaš odličan smisao za humor, govori nasmijani profesor jednom učeniku. 

- Odlično igraš nogomet, svi u razredu te obožavaju, rekao je drugome, a učenici to znaju vratiti. Na kraju svakog dana barem mu jedan od njih priđe i kaže mu kako je odličan učitelj. 

Chris Ulmer kaže kako njegova metoda pokazuje izvrsne rezultate te kako učenici mnogo brže uče i napreduju otkako je primjenjuje. 

- Djeca u vrlo ranoj dobi uče ili voljeti ili mrziti. Mržnja je obično naučeno stanje, a ljubav prirodno. Ukoliko imaju zločestog učitelja, djeca će misliti da je cijeli svijet zao. No, ukoliko im učitelj iskaže ljubav, njihova norma postati će harmonija i mir, zaključuje Ulmer, piše australski 9News

Idi na 24sata

Komentari 27

  • lunatix 09.12.2015.

    svaka čast gospodinu profesoru, mene samo zanima koliko majki i očeva se sjeti to reći vlastitoj djeci, koliko često im kažete da ih volite, da su najveća sunca u svemiru i koliko ste uopće svjesni kakvog suputnika imate pored sebe u svom djetetu

  • Šmeker 03.12.2015.

    Jako dirljiv članak.

  • vojodoog 02.12.2015.

    jah

Komentiraj...
Vidi sve komentare