To je to što me zanima!

Umjesto operacije "tanka pilula" za mršavljenje

Nova generacija dijetalnih pilula za mršavljenje sa jednakim efektom kao operacija stvara osječaj sitosti nakon konzumiranja malih količina hrane
Vidi originalni članak

Tim stručnjaka Sveučilišta u Londonu razvija pilulu za mršavljenje koja bi stvarala osjećaj sitosti nakon konzumiranja malih količina hrane. Želudac se mora proširiti da bi probavio hranu. Na taj način skuplja kalorije iz obroka. Znanstvenici iz Velike Britanije pronašli su način da se zaustavi taj proces. Pilula bi ponudila alternativu operaciji smanjenja želuca. Takva operacija može biti rizična po život za jednog od 100 pacijenata. Tim na čelu s Dr Brian King i Dr Andrea Townsend-Nicholson pronašao je dva nova proteina P2Y1 i P2Y11. Receptori koji skupljaju signale od živaca i kontroliraju veličinu crijeva. Prvi puta su to primijetili na gvinejskom praščiću ali također postoji i kod čovjeka. Pilula bi se trebala pojaviti na tržištu u narednih pet do deset godina.
- Ovo bi mogao biti novi pristup kontroli težine - rekao je Dr. King Journal of Pharmacology and Experimental Therapeutics listu.
Brojke od sječnja pokazuju da je više od milijun recepata za tablete protiv pretilosti  prepisano za pacijente koji su več imali operaciju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare