To je to što me zanima!

Umjetnik je iluzijom dao ulicama potpuno nov izgled

Spremišta za električne kablove, javne kontejnere i telefonske kabine, Joshua Callaghan stopio je s prirodom i pomoću iluzije napravio da nestanu
Vidi originalni članak

Stavivši na njih krajolik u kojem se nalaze, našao je način kako ih uklopiti u prirodu i napraviti efekt iluzije u kojem se čini da su kutije nevidljive. Dosadne, sive, tmurne kutije odjednom su postale zanimljive i ljudi su Joshuinu ideju prihvatili s oduševljenjem.
- Sve slike su unikatne, a baziraju se na tome gdje se kutija nalazi. Koristeći photoshop i vrhunski printer uspio sam napraviti iluziju da su kutije nevidljive - rekao je umjetnik Joshua Callaghan.
Prvo je uslikao područje gdje se kutija nalazi. Koristeći photoshop i vrhunski printer napravio je sliku koja će biti na kutiji. Slike su otporne na grafite, a vijek trajanja im je deset godina. Trenutno ih je 40 u predgrađu Los Angelesa, a postale su toliko popularne da razmišlja obojati većinu njih u gradu.
- Zanimljivo je vidjeti kako se mijenja okružje oko kutija, ali slika na njima ostaje ista. Iako stvara efekt nevidljivosti, nisam još čuo da se netko zabio u njih - izjavio je Amerikanac.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zanny 20.11.2008.

    oduševljena sam :) daj neka taj lik dođe u Zagreb,jer ovo izgleda predobro! Dosta mi je onih debilnih tagova po svuda;tipa: Emil Špansko... i Fulir.. nema zgrade gdje njih dvojica nisu bili!!!

  • podravka 19.11.2008.

    kul.... veli ovaj kao stvaraju efekt nevidljivosti a nije nika čuo da se neko zabio u njih, pa naravno kad je na njima jezero pa neće niko ić u jezero hallllo

  • Tornado 15.11.2008.

    Svaka čast umetniku na ideji i realizaciji! :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare