To je to što me zanima!

Usred jezivog obreda ukrali su lubanju redatelja 'Nosferatua'

Otkako je poginuo u prometnoj nesreći 1931. godine, F. W. Murnau nikako da pronađe mir. Naime, njegova je grobnica već nekoliko puta vrlo grubo oskvrnuta
Vidi originalni članak

Lubanja Friedrica Wilhelma Murnaua , možda i najpoznatijeg njemačkog redatelja u povijesti , ukradena je iz grobnice njegove obitelji u Stahnsdorfu u Njemačkoj.

Pljačkaši grobnice otvorili su njegov metalni lijes i iz njega uzeli samo glavu , dok grobnice njegove braće nisu dirali, prenosi The Guardian .

Na samoj grobnici pronađeni su tragovi voska , pa policija pretpostavlja da je lubanja ukradena usred okultnog obreda osvijetljenog svijećama.

tumblr.com

Bila je to, čini se, scena dostojna nekog od Murnauovih filmova.

On si je mjesto među najvećim filmašima u povijesti osigurao nijemim horor filmom ' Nosferatu ' koji se u kinima pojavio davne 1922. godine. Murnau je u životu snimio 21 film. Njih 12 sačuvano je u potpunosti, a osam ih je izgubljeno bez traga.

Nadzornici groblja u Stahnsdorfu sada razmišljaju o tome da trajno zapečate grobnicu kako se slična oskvrnuća više ne bi događala jer ovo nije prvi takav slučaj, javlja njemački Spiegel .

Idi na 24sata

Komentari 6

  • kokaza5 02.08.2015.

    Bolesno. :((

  • mujomali 02.08.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 2 lake opomene i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • Marrac 21.07.2015.

    12 sacuvano a8 izgubljeno....i to daje 21??

Komentiraj...
Vidi sve komentare