To je to što me zanima!

VIDEO Kozo, di ćeš? Lovački pas jurio za divokozom u Lici pa je zapeo s njom: 'Zvali smo HGSS'

Lov je počeo dobro, no nakon par sati čuo se uzastopni lavež psa. Kada je vlasnik došao, pronašao ga je na rubu stijene s divokozom. U akciju spašavanja su pozvani spašavatelji iz HGSS-a Zadar
Vidi originalni članak

Lovili smo od 8 ujutro. Nakon dva sata čuli smo lavež. Vlasnik je psa pronašao na rubu. Lovio je divokozi i otišao s njom na nepristupačan dio i zapeo. Pokušali smo ga sami izvući, ali bilo je preopasno pa smo zvali HGSS Zadar, ispričap nam je lovac.

 POGLEDAJTE VIDEO: Pas lovio divokozu pa zapeo na stijeni

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

'Divokozu nismo ni vidjeli'

Pas i divokoza zapeli su na vrhu Urljaja kraj Srba prije nekoliko dana. HGSS Zadar dobio je dojavu poslijepodne. Okupili su se i krenuli u spašavanje. Nakon putovanja do Urljaja, morali su još pješačiti sat vremena kako bi došli do psa.

- Vlasnik ga je pronašao po GPS-u na ogrlici. Najgore je bilo doći do njega, hodali smo sat vremena uzbrdo. Samo izvlačenje je bilo lagano, trajalo je nekih 20ak minuta. Pas nije bio ozlijeđen, a pošto je bio već mrak, divokozu nismo ni vidjeli. Nismo je namjeravali ni dirati jer ona tamo živi, njega smo izvukli i krenuli natrag dolje - ispričao nam je pročelnik HGSS-a Zadar. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • hvala bogu što sam ateist 01.02.2022.

    dali bi ti vajni "lovci" pozvali gorsku službu spasavanja da im izvlači đukca i da se takva usluga naplačuje - Umjesto naslova kakav jeste bilo bi " Lovački pas jurio za divokozom u Lici pa je zapeo s njom: Skratili smo muke njemu i njoj i utješili se divokozetinom na lovački"

  • Nboy 31.01.2022.

    Pametan peso u 3 PM

  • LjubicaMadić-Car 31.01.2022.

    Tko je snimio divokozu na rubu litice - tu koja "nije viđena" ?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare