To je to što me zanima!

VIDEO Lisac Beba svaki vikend dolazi na druškanje kod gazde Zlatka: 'Sve pojede i mazi se'

Lisac je iz šume došao u lošem stanju. Zdravko ga je nahranio i pripitomio. Postao je 'član obitelji' i sada svaki vikend pojede sve što može. Nema nimalo straha...
Vidi originalni članak

Prošle godine je počeo dolaziti. Bio je mršav i u lošem stanju, ali čim smo ga počeli hraniti, njegovo stanje se poboljšalo, ispričao nam je Zdravko Brković iz Moslavine.

Zdravko je prije nekih godinu dana dobio neobičnog ljubimca. Lisca koji svaki vikend, kada čuje i vidi Zdravkov automobil, dolazi do njegove vikendice i bez straha traži i jede njegovu hranu. Zovu ga 'Beba'.

POGLEDAJTE VIDEO: Lisac Beba jede sve što mu se ponudi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Prije godinu dana, izašao je iz šume i doteturao do Zdravkove vikendice. Bio je u lošem stanju, gladan, mršav i uplašen. Uzeo je griz čim mu se ponudila hrana.

- Kako smo ga počeli hraniti, tako je i on počeo dolaziti svaki put kad bi čuo da sjedimo na terasi. Susjeda ga isto hrani. Moja djeca, kad dođu, ga dozivaju. Jede svašta, roštilj i poli salamu, kokoš, prsa i rebarca, bilo što mu se ponudi - kaže Zdravko. 

VOLI ROŠTILJ I ČAJNU VIDEO: 'Lisica nas posjećuje na vikendici u Moslavini već četiri mjeseca. Ovaj put je uzela špek'

Lisac kada dođe, napuni usta hranom i odnese u svoj smještaj u šumu pa se za pet minuta opet vrati. Nagađaju da ima mladunce. 

- Idem i ovaj vikend tamo u šumu i nadam se da će mi jednom pokazati mladunce, ako ih ima. Inače jede tu, a sada nosi tamo tako da nagađam da ima još nekog u leglu. Prije mjesec dana je šepao i kad sam ga pozvao da vidim što je, došao je, jede mi iz ruke i ostane ovdje poigrati se - nadodaje Zdravko. 

Obitelj se već toliko naviknula na lisca da kažu da je to njihov novi kućni ljubimac.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Nabim 14.06.2022.

    Lisac Beba i gazda Zlatko

  • Kanarinac07 14.06.2022.

    Fora. 🙂

  • sircus 14.06.2022.

    a bijesnilo?

Komentiraj...
Vidi sve komentare