To je to što me zanima!

Video: Prosvjednici generalu poklonili tortu i rasplakali ga

Generala Goncalvesa Diasa, zapovjednika čije su jedinice okružile pobunjene vojne policajce koji su zauzeli skupštinu u Salvadoru, raznježila je iznimno lijepa gesta
Vidi originalni članak

Nažalost, dirljiva scena nije smirila kritičnu situaciju, te tamošnji izvjestitelji tvrde da postoji velika bojazan od nastavka krvavih oružanih sukoba koji su dosad već odnijeli 140 života u toj brazilskoj državi.

Naime, Marco Prisco, glasnogovornik dvjestotinjak pobunjenik vojnih policajaca koji su zauzeli skupštinu, najavio je skorašnji proboj jer su njegove kolege ostale bez vode, hrane i lijekova, a pregovori ne daju rezultata.  

Tamošnji su se vojni policajci, pojasnimo, odlučili na pobunu nezadovoljni uvjetima u kojima rade, i dok su se još obje strane voljne dogovoriti oko zatražene povišice, vlasti odbijaju amnestirati "odmetnike" što predstavlja najveći problem do mirnog rješenja.

U ovom trenutku se u Salvadoru nalazi oko 3500 tisuće vojnika, a njih je 1300 na čelu s generalom Diasom okružilo skupštinu. 

Do dirljive scene koju ćete vidjeti u videu došlo je nakon što je Dias u srijedu zamolio pobunjene vojne policajce, kojih je na ulicama Salvadora navodno oko petstotinjak i koji čekaju rasplet situacije s njihovim kolegama u skupštini, da  ne bude nasilja, pogotovo ne na njegov rođendan. 

U međuvremenu se pojavila informacija da je zbog zagrljaja s prosvjednicima smijenjen, no brazilske su vlasti to demantirale u četvrtak ujutro. 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • nuša matanova 17.03.2012.

    evo i ja ču ...pričekaj malo

  • lozinka 12.02.2012.

    Aa predivno :)

  • ciLa 10.02.2012.

    E kad bi toga bilo češće.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare