To je to što me zanima!

VIDEO Zaigrani dupini plivali uz brod kod Komiže: 'Prekrasno! Pamtit ćemo iskustvo zauvijek'

Grupa turista vraćala se brodom s Biševa, a u moru ih je dočekalo pravo iznenađenje
Vidi originalni članak

Djeca su skakala od sreće! Pričali su da će ovaj dan pamtiti do kraja života jer su prvi put vidjeli dupine ovako blizu - opisao nam je čitatelj nesvakidašnji susret na povratku u Komižu. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

U utorak su krenuli na izlet brodom do Biševa s grupom turista, a dupini su ih iznenadili u povratku. ‘Kapetan kaže da ih privlači pozitivna energija i da su zato tako dugo ostali uz nas’, priča nam čitatelj. ‘Nismo uopće očekivali ovako nešto, a i ostali su nam rekli da nikad nisu vidjeli dupine da ovako dugo plivaju oko broda’, ispričao nam je naš čitatelj koji nam je poslao snimke.

SIMPATIČNA SNIMKA VIDEO Igra s dupinom u Rijeci: 'Uklanjali smo dizalicu kad je radoznali dupin naišao...'

Bilo ih je nekoliko i stalno su se, kaže, izmjenjivali i igrali oko broda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Idi na 24sata

Komentari 3

  • squeed 02.08.2023.

    Imam dojam da su na kopnu, dupini bi bili bliski sa ljudima kao što su to psi. Imaju tu razinu inteligencije ako ne i veću od pasa a i društvenost, zaigranost. Čitao sam o istinitoj šriči kako je jedan maratonac plivao u opasnom moru negdje i približio mu se morski pas, bijela psina, dupin je dojurio i udario ga 2,3 puta "nosom" u trbuh i otjerao, znajuči za opasnost u kojoj se čovjek nalazi. Dupini su okretniji od morskog psa a taj "nos" im je ubojito oružje po potrebi. Taj isti dupin je nakon toga pratio plivača sve do kraja njegovog puta, plivanja, dakle štitio ga je. Fascinantno, predivno. I nije ovo jedini slučaj kada su dupini spasili čovjeka. Čak dolaze mliti ljude za pomoć kada su njihovi prijatelji zapleteni u mreže npr.ili slično, tada čovjek pomaže dupinu 😊💜🐬

  • mars7 01.08.2023.

    prekrasni dupini uzivaju

  • axl44 01.08.2023.

    ništa čudno, često ih se može vidjeti blizu Hvara

Komentiraj...
Vidi sve komentare