To je to što me zanima!

Vrh Viktorijinih slapova skriva božanstveni bazen

Na rubu jednog od najviših i najopasnijih slapova na svijetu, na preko 110 metara visine, smjestio se 'Vražji bazen' idealan za adrenalinske ovisnike
Vidi originalni članak

Kako milijuni litara vode poniru s preko 110 metara visokih Viktorijinih slapova u Zambiji, kupači u Vražjem bazenu mogu plivati do same litice i uživati u spektakularnom pogledu. Svake godine između rujna i prosinca, za vrijeme sušnog razdoblja dok je razina vode niža, turisti mogu s obližnjih stijena skakati u bazen kojeg hrani rijeka Zambezi. Za prvi skok je, sigurni smo, potrebno dosta hrabrosti. Oni manje hrabri, koji ne žele skočiti, moraju se boriti s jakim strujama da stignu do stjenovitog bazena. Nepotrebno za napomenuti, trenutak nepažnje je sekunda do smrti. Softverski inženjer Francisc Stugren (35) i supruga Angela (30) na slapovima su proslavili prvu godišnjicu braka.
- Boravak na Vražjem bazenu je pravi adrenalinski užitak. Pomisao da vas centimetri djele od mirne vode u bazenu do opasnih slapova je neizreciva - rekao je Francisc.
- Neki plivaju i razgledavaju, a neki samo vrište - dodao je.
Viktorijini slapovi, na granici Zambije i Zimbabvea na Kololo ili Lozi jeziku zovu se Mosi-oa-Tunya (Dim gromova).

Idi na 24sata

Komentari 3

  • k3cone 30.04.2008.

    ja bi tamo na kupanje, mogu mislit koji je jebeni filing

  • elvys 23.04.2008.

    super izgleda, ali ne bih se usudila nikada uci u to jezero

  • tinna_zg 23.04.2008.

    Svaka njima čast-ali hvali more drž\' se kraja. Nema šanse!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare