To je to što me zanima!

Za Guinnessa: Ova prekrasna duga potrajala je devet sati

Trenutno najduža duga ikad zabilježena je u Engleskoj, točnije u Wetherbyju, 14. ožujka 1994. godine. Ova tajvanska navodno je trajala 8 sati i 58 minuta...
Vidi originalni članak

Duga na nebu je uvijek prekrasan prizor, a zamislite da traje gotovo devet sati. Baš to tvrde profesori i studenti sveučilišta Chinese Culture University iz Taipeija, glavnog grada Tajvana.

Naime, oni su prikupili fotografije i videozapise iz kojih je vidljivo da je duga trajala od 06:57 do 15:55 sati, dakle, 8 sati i 58 minuta.

- Bilo je nevjerojatno. Kao dar s neba, rekao je Chou Kun-Hsuan, jedan od profesora koji je koordinirao dokumentiranje cijelog događaja.

Preostaje im dokazivanje tvrdnji, čime bi ova duga i službeno postala najduža u povijesti. Trenutno najduža duga ikad zabilježena je u Engleskoj, točnije u Wetherbyju, 14. ožujka 1994. godine.

Trajala je šest sati, od 09:00 do 15:00, prema Guinnessovoj knjizi rekorda.

Inače, duge traju manje od jednog sata.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • spirit lamp 25.12.2017.

    Cudno kako je to moguce da traje toliko dugo? Mora biti puno elemenata u igri da bi se duga stvorila a sunceve zrake moraju padati pod odredjenim kutom. Priroda je puna neobicnih fenomena.

  • 06.12.2017.

    predivan spektar boja,, ponovo i ponovo me oduševi kad je vidim .. žao mi je što ne krasi duže plavo nebo :)

  • zvrkoreporter 05.12.2017.

    Znate li da vam je za dugu potrebno zrcalo? Od čega se ovdje odbija svjetlost, pa jasno je, od kupole koja je nad Zemljom. Dokada ćete nam to tajiti, ljudi se bude.

Komentiraj...
Vidi sve komentare