To je to što me zanima!

Za šest mjeseci prešli Tihi ocean od Japana do SAD-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Iskusni veslači Chris Martin i Mick Dawson odlučili su preći Tihi ocean tek da vide da li mogu. Kažu da je gori od Atlantskog. Došli su u S. Francisco
Vidi originalni članak

Chris Martin i Mick Dawson odlučili su u travnju veslati od Choshija u Japanu do SAD-a tek da vide da li bi uspjeli. U petak su uplovili u zaljev San Francisca. Prešli oko 8.207 kilometara u čamcu dugom 7.6 metara. Do mosta Golden Gate stigli su mršaviji, dlakaviji i smrdljiviji, no sretni ugledavši obitelj i prijatelje koji su ih dočekali u jahtaškom klubu. Obojica su iskusni veslači i već su preveslali Atlanstki ocean, no kažu da je to 'ništa' u usporedbi s Tihim oceanom.
- Sjeverni Pacifik je neprijateljsko, fantastično, predivno, najgore i najbolje mjesto na koje možete otići - kaže Dawson. Vidjeli su tegljače, kitove, borili se sa strujama i vjetrom, a gotovo su i promašili San Francisco zbog struje koja ih je vukla južno. U prosjeku su spavali dva sata dnevno, a zatim veslali 12. Nakon uplovljavanja u San Francisco, najeli su se i raduju se spavanju.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare