To je to što me zanima!

Zabranio minice i hlače niskog struka zbog 'javne pristojnosti'

Gradonačelnik malog primorskog gradića u Italiji radi 'standarada javne pristojnosti' želi zabraniti izazovnu odjeću, sunčanje i nogomet u javnosti te psovanje
Vidi originalni članak

Gradonačelnik primorskog grada u Italiji planira zabraniti mini suknje kako bi poboljšao 'standarde javne pristojnosti'. U gradiću Castellammare di Stabio gradnonačelnik Luigi Bobbio  tvrdu da će novi propisi vratiti urbanu pristojnost i bolji gradski suživot. Prekršitelji će biti kažnjeni novčanom kaznom od 160 do 3.670 kuna. Bobbio predlaže da se zabrani i nošenje hlača niskog struka, te sunčanje, igranje nogometa i psovanje na javnim mjestima. Svojim prijedlozima, kaže, cilja na ljude koji su ne pristojni i ne znaju se lijepo ponašati.

- Mislim da je to ispravna odluka. To je također način borbe protiv porasta seksualnog uznemiravanja - kaže lokalni župnik Don Paulo Cecere.

Castellammare di Stabia posljednji je grad koji će iskoristiti ovlasti koje je gradonačelnicima dala vlada premijera Berlusconija u borbi priotiv kriminala i anti-socijalnog ponašanja. Neki su gradovi zabranili dvorce u pijesku, ljubljenje u automobilima, hranjenje mačaka lutalica, nošenje klompi i košenje trave tijekom vikenda, piše Orange .

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare