To je to što me zanima!

Zbog prezimena novu zgradu neće zvati po Harryju Baalsu

Gradski dužnosnici u Fort Wayneu boje se kako bi ime Harryja Baalsa moglo izazvati neugodne šale na račun grada. Unatoč svemu ime vodi među kandidatima
Vidi originalni članak

Iako ime Harryja Baalsa vodi u utrci za ime novog kongresnog centra, vjerojatno je da neće ponijeti njegovo ime jer bi moglo izazvati previše neugodnih šala, piše Daily  Mail. Harry Baals je 1930-ih i 1950-ih četiri puta bio gradonačelnik Fort Waynea. 

- Mi u Fort Wayneu znamo tko je on bio i što je sve učinio za grada, no mnogi izvan njega ne znaju. Tražili smo ime koje je dio naše povijesti i koje će pronijeti naš glas izvan Fort Waynea - rekla je sadašnja gradonačelnica Beth Malloy. 

Problem je nešto manji ako se Baals drugačije izgovori. Harry Baals je često znao reći kako se ponosi svojim prezimenom i onime što ono indicira, dok su njegovi nasljednici prezime promijenili u Bales. 

Gradski dužnosnici su već po Baalsu nazvali ulicu. Za njegovo ime glasalo je više od 1.000 stanovnika Fort Waynea, a glasačka mjesta zatvaraju se u petak. 

- Sramota je što ime mojeg tetka neće biti izabrano za centar. Odradio je četiri mandata i bio je divan gradonačelnik. Ne znam u čemu je problem - rekao je njegov pranećak, Jim Baals (51). 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • christian 09.02.2011.

    Necak se cudi u cemu je problem, a promijenio je prezime... HAHAHAHA!

  • blackula9 09.02.2011.

    hairy balls? ma ne valjda:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare