To je to što me zanima!

Želite rastavu? Onda morate 'pasti' ovaj ispit za supružnike

KINA: Pismeni ispit sastoji se od tri dijela - popunjavanja praznina, kratkih pitanja i tvrdnji s pitanjima koja obuhvaćaju osnovne informacije poput godišnjica veze i braka
Vidi originalni članak

Razvodi braka uvijek teško padaju, no kad se mora - mora se. E, sad, zamislite da morate pasti ispit da vam bude dozvoljeno rastati se od svog partnera.

Ovaj princip izmislio je Wang Shiyu, sudac Narodnog suda u Yibinu, gradu na jugu Kine. On je primijetio da broj razvoda u pokrajini Sichuan raste rapidnom brzinom i odlučio učiniti nešto po tom pitanju.

Njegova namjera je da supružnici razmisle dvaput prije razvoda i prisjete se svih zajedničkih trenutaka, pa je stoga za njih postavio brdo pitanja na koja moraju odgovoriti odvojeno. Ako postignu manje od 60 bodova, Wang odobrava njihov zahtjev za razvod, a u suprotnom moraju nastaviti raditi na svom braku, htjeli to ili ne.

- Mi želimo znati što se zaista događa u braku onih koji dođu k nama. Također, oni se mogu međusobno ispitati kako riješiti zajedničke probleme i biti racionalniji prema svojoj situaciji, kaže Wang.

Pismeni ispit sastoji se od tri dijela - popunjavanja praznina, kratkih pitanja i tvrdnji s pitanjima koja obuhvaćaju osnovne informacije poput godišnjica veze i braka, rođendana članova obitelji ili omiljene hrane. Nakon što par odgovori na sva pitanja, Wang čita njihove odgovore i ocjenjuje ih. Princip ocjenjivanja još uvijek zna samo on.

Jedan od prvih parova koji se odvažio na ovaj ispit, nije dobio razvod s obzirom na to da su postigli 80, odnosno 86 bodova. Dok jedni podržavaju ovakav oblik razvoda, drugi smatraju da je to osobna stvar i da bi trebala ostati u vlastita četiri zida.

Idi na 24sata

Komentari 60

  • Judita👥 27.09.2017.

    mogu oni pasti sto puta ali ako se netko u srcu razveo , nema tu pomoći.

  • Forrest Gump 27.09.2017.

    Bravo Kinezi... još jednom očitavate bukvicu zapadu, možda zato jer zapad ima daleko manji civilizacijski staž, a i zagrezao je opako u instantnost, dok istok još uvijek vrrednuje tradiciju i obitelj! Ja sam također veliki zagovornik obitelji i svaki spašeni brak i spašeno djetinjstvo djeteta je veliki civilizacijski uspjeh... supružnici su danas izrazito kratkih fitilja, skloni umjesto ozbiljnim trudom oko suočavanja sa rješavanjem bračnih problema, birati instantna rješenja razlaza i početke s novim partnerima... i šta se događa u tim situacijama, nakeon nekog vremena OPET se događaju sukobi, opet se ne rješavaju i opet se traže novi partneri... i dokle tako??? nekoć smo se smijali komediji "Imam dvije mame i dva tate", kao nećem rijetkom, s pregrštom zavrzlama za dijete, a danas je to postalo gotovo uvriježeno pravilo da se prvi brak kao prvi mačići odmah baca u vodu... štoviše sve ćešće se pojavljuju i slučajevi - "imam tri mame i tri tate!

  • 27.09.2017.

    još će zabranit rastavu braka

Komentiraj...
Vidi sve komentare