To je to što me zanima!

Žena je ovisna o lažnom uzbunjivanju hitnih službi

Žena iz Walesa, koja 24 godine lažno uznemirava hitne službe, izbjegla je još jednu zatvorsku kaznu nakon što je opet lažno nazvala policiju
Vidi originalni članak

Thelma Dennis (50) iz Mountain Asha (Wales) tužena je na sudu u Cardiffu 60 puta tijekom posljednje 24 godine. Na zadnjem suđenju pristala je na takozvanu 'terapiju strujom', koja ju strese svaki put kada otipka zadnji broj prilikom zvanja hitnih intervencija. U Walesu je taj broj 999, a kada bi pritisnula zadnju devetku vrištala bi od bolova. No terapija je propala kada su na sudu saznali da je Thelma nazvala policiju tvrdeći da je u lokalnoj trgovini postavljena bomba koja će uskoro eksplodirati.
- Ona ima dugu povijest sličnih incidenata, a na sudu je bila 60 puta zbog lažnih dojava o bombi i prijetnji smrću - kaže tužitelj Richard Ace. Takvi prekršaji već su je dvaput odveli u zatvoru.
- Žao joj je i iskreno se ispričava svima koje je uznemirila - rekla je njena odvjetnica Jane Rowley. Sud joj je odredio uvjetnu kaznu u trajanju 12 mjeseci nakon što je priznala lažnu dojavu o bombi.
- Ona je osoba koja je ovisna o takvim pozivima, a naročito kada je pijana - rekao je sudac Ian Murphy. Iako sada nije osuđena na zatvor, sudac joj je zaprijetio da će je ako se zločin ponovi morati poslati na služenje zatvorske kazne.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare