To je to što me zanima!

Žena već 30 godina smrdi po ustajaloj, smrdljivoj ribi

Dugo godina liječnici su je slali kući s dijagnozom da je hipohondar. Bili su uvjereni da je manična čistunka koja je pretjerano opsjednuta higijenom
Vidi originalni članak

Od školskih dana trpjela je poniženja, zadirkivanja i uvrede. Međutim, liječnici je nisu shvaćali ozbiljno. Odlučila je potražiti pomoć kad je imala 17 godina. Nakon toga je promijenila nekoliko liječnika, ali svi su imali sličan zaključak, da je hipohondar i da je opsjednuta higijenom. Navršivši 41 godinu života, Australki su konačno dijagnosticirali rijedak genetski poremećaj koji se zove trimethylaminuria, a zbog kojeg je žena zaudarala na ribu.
Profesor John Burnett, vodeći farmakolog na sveučilištu u zapadnoj Australiji, upozorio je liječnike da ne zanemaruju pacijente sa sličnim simptomima koji se na prvi pogled čine bezopasnima te da ih shvate potpuno ozbiljno.
- Možda se nekome simptomi ne čine opasni, ali liječnička struka trebala bi imati na umu da oni mogu dovesti do promjena u psihičkom stanju pacijenata - rekao je profesor.
Trimethylaminuria je genetska mutacija zbog koje tijelo proizvodi previše trimethylamina, tvari koju nalazimo u ribi. Stanje je izlječivo pomoću lijekova ili hormona. Pacijenti osjećaju poniženje i neugodu te nisu u mogućnosti održati stabilnu ljubavnu vezu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare