To je to što me zanima!

Cekin - 100% domaći proizvod, garancija za sigurnu kupnju

Kupnjom hrvatskih proizvoda podržavate vrhunsku hrvatsku kvalitetu i čuvate radna mjesta hrvatskih farmi. Obiteljska farma Špoljar garancija je za sigurnu kupnju domaćeg proizvoda Cekin
Vidi originalni članak

 “Iz vlastitog iskustva mogu reći da sam zadovoljna kvalitetom naše domaće piletine te ponosna na hrvatsko peradarstvo, koje može biti uzor zemljama u okruženju. Upravo zato smatram kako naši ljudi trebaju biti što više informirani o vrijednosti i kvaliteti domaće, provjerene hrane. Osim toga, tko kupuje hrvatski proizvod taj i čuva domaća radna mjesta, naročito ona u ruralnim područjima, i pomaže oporavku cijelog gospodarstva“, rekla je Božica Špoljar (54)  iz mjesta Peršaves u Krapinsko-zagorskoj županiji. Ona nadzire obiteljsku farmu pilića na kojoj radi cijela sedmeročlana obitelj, a već petnaest godina surađuje s varaždinskom mesnom industrijom Koka. Obitelj Špoljar samo je jedna u nizu primjera koji daju sigurnost kupcima da se na njihovom stolu nalazi domaći, zdrav i ukusan proizvod, u ovom slučaju Cekin.

Kroz smijeh dodaje da u njezinoj struci radni dan nikada ne završava: „Uvijek morate očekivati neočekivano, kao što je bio slučaj s ovogodišnjim visokim ljetnim temperaturama. Takve se stvari jednostavno dogode s vremena na vrijeme i sastavni su dio našeg zanimanja pa moramo uvijek biti spremni na sve“. Upravo zbog toga u poslu uzgoja pilića sudjeluje cijela sedmeročlana obitelj: svi pomno planiraju aktivnosti, prilagođavaju se uvjetima rada, zakonu i ostalim faktorima. Shvaćajući obveze koje posao peradara donosi, cijela je obitelj posvećena istoj misiji – što kvalitetnijem i prirodnijem uzgoju pilića kako bi na stol svake obitelji koja kupi Cekin proizvod stigla kvalitetna, zdrava i domaća namirnica.  

Obitelj Špoljar svoje piliće hrani visoko vrijednim krmnim smjesama od Tvornice stočne hrane Blagodar. Tu počinje zaokruženi proces gotovog proizvoda Cekin. Osim kvalitetne ishrane, Industrija mesa Koka brine i za zdravlje.

- Vrhunsku uslugu u pogledu tova pilića ne bismo mogli pružiti bez Kokine veterinarske službe te smo svim djelatnicima Vindijine industrije mesa zahvalni - objasnila je Špoljar. Nakon tridesetak dana uzgoja koji se odvija pod kontrolom Kokinih kooperanata, pilići se otpremaju u Koku, gdje se dobiva gotov proizvod zaštićen znakom Cekin. Poduzetnica Špoljar tijekom cijelog procesa prima savjete od Kokine službe za preradarstvo, koji joj pomažu i da ima najbolje uvjete rada.

Idi na 24sata