To je to što me zanima!

Glazba u Lisinskom: Španjolska večer obilježit će Dan Dvorane

Izlazimo iz godine stare na pragu smo nove zato vas Lisinski zove! Tako bi poziv na glazbene svečanosti mogao izgledati u stihovima. U Lisinskom vas, u prosincu, čeka raskošan program
Vidi originalni članak

U prozi, najozbiljnije mislimo da je raskošni program Lisinskog u prosincu, pozivnica koju  ne možete odbiti. Svi dobri razlozi nalaze se u našem kalendaru neprocijenjivih doživljaja i  u vašim rukama.

Središnja svečanost dogodit će se i ovoga puta 29. prosinca, na koncertu s kojim slavimo otvorenje  Lisinskog, od 1973. istinske riznice sveukupnih hrvatskih kulturnih vrijednosti koje sustavno promiče i otvara za susrete s ostalim kulturama svijeta. Ove godine za Dan dvorane: Bolero ili Španjolska noć u Lisinskom. Uz Simfonijski orkestar HRT-a, pod ravnanjem danas najuspješnijeg hrvatkog dirigenta mlađega naraštaja mo. Ivana Repušića sviraju mladi hrvatski umjetnici, violinisti Sara Domjanić, Marin Maras i gitarist Petrit Ceku. Zvijezda večeri bit će španjolska virtuozna umjetnica Tena Lucero koja je kastanjete uspjela promovirati u solistički instrument na najvećim pozornicama svijeta. Kakva završnica stare godine, kakav zamah za uspjehe u novoj! Cijena ulaznica : 160 / 180 / 200 kn. Ne propustite još jedan neprocjenjiv doživljaj u Lisinskom!

Nastupaju:

Simfonijski orkestar Hrvatske radiotelevizije

Solisti:

Tena Lucero, kastanjete

Petrit Çeku, gitara

Sara Domjanić, violina

Marin Maras, violina

Dirigent: Ivan Repušić

Poslije koncerta zabavni program i ples uz grupu Ixes.

Idi na 24sata