To je to što me zanima!

Humanitarna udruga kuhara Branka Ognjenovića

Osim što se bavi humanitarnim radom, Udruga "Renato - kuhari bez granica" često sudjeluje u društveno odgovornim projektima, a jedan od takvih, koje od početka podržava, su Urbani vrtovi
Vidi originalni članak

Osim što se bavi humanitarnim radom, Udruga  često sudjeluje u društveno odgovornim projektima, a jedan od njih je Urbani vrtovi – akcije uređenja zajedničkih zona Gradskih vrtova, u kojima građani mogu uzgajati zdravu organsku hranu, družiti se sa susjedima, uživati u prirodi i  ponovno se povezati s njom.

Na otvorenju nove sezone Urbanih vrtova, brojni  posjetitelji  su uživali u  prekrasnom danu uz edukativni  i glazbeni program te kulinarske delicije od svježeg povrća koje je pripremao World Master Chef Branko Ognjenović  i članovi humanitarne udruge „Renato - kuhari bez granica“. 

„Sretan sam što smo i ovom prilikom uspjeli usrećiti ljude hranom. A još više nas veseli što su se i djeci svidjela zdrava jela od eko povrća te smo ih time potakli na šarenu i ispravniju prehranu.  To je bit zašto želimo raditi još više ovakvih projekata“ -  kaže Branko Ognjenović osnivač humanitarne udruge „Renato – kuhari bez granica“. 

Humanitarna drugu „Renato - kuhari bez granica“ okuplja kolege kuhare iz cijeloga svijeta. Primarni cilj udruge je omogućiti svoj djeci UZV srca, a ponajprije onima slabijeg imovinskog stanja, kako bi se još u ranoj fazi i na vrijeme ustanovilo postoji li urođena srčana mana. Svatko tko želi da njegovo dijete napravi UZV srca, može se javiti u Udrugu za pomoć, a Udruga će svojim djelovanjem omogućiti da se isti izvrši u minimalnom roku. 

Udruga će također, svakom djetetu socijalno ugroženog statusa, koji se želi školovati za kuhara, pomagati kroz školovanje, bilo da se radi o kupovini knjiga, pomoći oko stjecanja prakse ili troškovima školovanja .

Članovi  udruge spremni su i vesele se sudjelovanju na idućim projektima Urbanih vrtova i drugim društveno odgovornim projektima te pozivaju sve da se priključe humanitarnom djelovanju

Idi na 24sata