To je to što me zanima!

Impresivnih pet rekorda za Sumrak sagu: Praskozorje 2. dio

Epski završetak Sumrak sage u prvom je vikendu prikazivanja pogledalo 61.995 gledatelja, čime je ovaj film oborio čak pet rekorda u Hrvatskoj!
Vidi originalni članak

Epski završetak najgledanije sage svih vremena, film Sumrak saga: Praskozorje, 2. dio, u distribuciji Blitz film i video distribucije, srušio je sve rekorde gledanosti u Hrvatskoj. U samo prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je rekordnih 61.995 gledatelja čime je ovo ne samo najbolji rezultat u vikendu otvaranja od 2004. godine do danas, već je i uvjerljivo najbolje otvaranje 2012. godine i najbolje otvaranje filma iz Sumrak saga franšize (nadmašivši prethodni film Sumrak saga: Praskozorje, 1. dio za 12.603 gledatelja).

Izvanrednim rezultatom završnica Sumrak sage u povijest ulazi kao treće mjesto najboljih otvaranja u povijesti hrvatske filmske distribucije: odmah nakon filmova Pasija i Gospodar prstenova: Povratak kralja, nadmašivši nedavne rezultate vikend otvaranja posljednjeg nastavaka serijala o tajnom agentu Jamesu Bondu.

Koliko su hrvatski obožavatelji Sumrak sage željno iščekivali ovaj nastavak dokazuje još jedan rekord koji je ovaj film oborio: pogledao ga je najveći broj gledatelja u jednom danu ikada. Točnije, u subotu, 17. studenog 2012. film je pogledalo čak 23.471 gledatelja diljem Hrvatske.

Ovakvi izvanredni rezultati bili su očekivani s obzirom na činjenicu da je film i prije početka distribucije oborio rekord prodanih ulaznica u pretprodaji, s više od 10.000 prodanih ulaznica prije nego je započeo sa svojom kino distribucijom.

Obožavatelji ove Sage u Hrvatskoj imali su prilike pogledati film čak i prije gledatelja iz SAD-a, gdje je film također ostvario veliki uspjeh popevši se na osmo mjesto ljestvice najgledanijih filmova u prvom vikendu otvaranja svih vremena.

Posljednji dio serijala Sumrak sage, čiji je redatelj Oscarom nagrađeni Bill Condon, prikazuje tajne i misterije romantične priče koja je očarala milijune gledatelja u novom svjetlu:  u ovom je filmu više akcije, više romanse, strasti i misterije koji zaokružuju univerzalnu priču o ljubavi, obitelji, hrabrosti, snazi i sudbini. Svi ljubitelji Sumrak sage svakako ne smiju propustiti ovaj film koji će zasigurno zauzeti posebno mjesto u filmskoj industriji kao epski završetak globalnog fenomena i otkriti sudbinu Edwarda (Robert Pattinson) i Belle (Kristen Stewart) koji su svojom savršenom kemijom osvojili milijune gledatelja širom svijeta.

Ukoliko već niste pogledali ovog rekordera, svoju ulaznicu možete kupiti ovdje.

Idi na 24sata