To je to što me zanima!

Istraživanje pokazalo koji je bonus učenja stranih jezika?

Nije potrebno naglašavati da je znanje stranih jezika, u današnjem poslovnom svijetu od izuzetne važnosti. Nikad nije kasno da nešto naučite zato krenite danas
Vidi originalni članak

Znanje više jezika može vam višestruko koristiti: najnovije istraživanje Sveučilišta Carnegie Mellon pokazuje da su bilingvalni ljudi, oni koji podjednako dobro koriste dva jezika,  brži u prelaženju s jednog zadatka na drugi od monolingvalnih, tj. onih koji koriste samo jedan jezik.

U studiji je sudjelovalo 88 studenata, od kojih je polovica bila monolingvalna, a polovica bilingvalna. Svi su ispitanici imali podjednake SAT rezultate, tj. podjednake kognitivne sposobnosti. Ispitivanje je imalo dva aspekta: obavljanje jednog zadatka ili više miješanih zadataka. Obje su grupe ispitanika imale podjednake rezultate u dijelu ispitivanja koje se odnosilo na obavljanje samo jednog zadatka, no pokazalo se da su bilingvalni studenti brži kada se radi o prebacivanju s jednog zadatka na drugi.

Zašto nam je ova činjenica bitna? 

Ova studija ide u prilog sve većem broju dokaza da osobe koje suvereno vladaju dvama jezicima imaju bolje kognitivne sposobnosti koje pomažu pri donošenju odluka, kontroliranju impulsa i pažljivom planiranju.

Nije potrebno posebno naglašavati da je znanje stranih jezika, posebice engleskog, u današnjem poslovnom svijetu od izuzetne važnosti, no lijepo je znati da vam učenje stranih jezika, pored lakše komunikacije sa strancima, donosi i druge prednosti.

Učenje stranog jezika dugotrajan je proces i da biste stranim jezikom vladali jednako dobro kao što vladate hrvatskim, s učenjem je potrebno krenuti što ranije. Iz tog razloga u Octopus – jezičnim uslugama nudimo tečajeve za sve uzraste, od tečajeva za predškolce do onih za poslovne ljude.  Nikad nije kasno da naučite nešto novo zato krenite već danas i naučite novi jezik, obnovite ili unaprijedite znanje jezika kojeg ste već učili! Dobrodošli!

Izvor: http://www.lumosity.com/blog/bilingualism/

Idi na 24sata