To je to što me zanima!

Abeceda novca u Tehničkom muzeju

Izložba govori o povijesti novca, njegovoj funkciji kao sredstvu razmjene, izradi i distribuciji, o vrijednostima, različitim vrstama trgovine, siromaštvu, štednji....
Vidi originalni članak

Interaktivna izložba Abeceda novca održava se u Tehničkom muzeju, a podučava osnovama financijske pismenosti. Namijenjena je djeci starijoj od osam godina.

Izložba govori o povijesti novca, njegovoj funkciji kao sredstvu razmjene, izradi i distribuciji, o vrijednostima, različitim vrstama trgovine, siromaštvu, štednji, ulaganjima…

Kroz igru, na jednostavan i interaktivan način, uči se kako se ispire zlato, otplaćuje kredit, što se dogodilo pohlepnom kralju Midi, kako se formira cijena proizvoda, što su dionice, a što pravedna trgovina…. i još mnogo toga.

Abeceda novca funkcionira kao velika igra. Djeca dobivaju elektronsku bankovnu karticu na osobni račun koji sadrži početni kapital. Prilikom posjeta postajama na izložbi, djeca imaju priliku kroz igru sudjelovati u važnim procesima protoka novca. Mogu obavljati razne poslove kako bi novac zaradili, mogu ga trošiti na usluge i robu te uštedjeti.

Izložba traje do 10. siječnja 2016. godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare