To je to što me zanima!

Amar iz Zagreba je hafiz: On zna cijeli Kuran napamet

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Medijska družina ZAG je 2008. godine snimila dokumentarni film o Amaru Mujkanoviću. U vrijeme kad je sniman film Amar je bio učenik osmog razreda
Vidi originalni članak

Medijska družina ZAG je 2008. godine snimila dokumentarni film o Amaru Mujkanoviću. Kada je sniman film Amar je bio učenik osmog razreda zagrebačke Osnovne škole Marije Jurić Zagorke. On je jedini hrvatski hafiz što znači da zna cijeli Kuran napamet. Sudjelovao je i na svjetskom natjecanju hafiza u Dubaiju, na kojem se okupljaju najbolji poznavatelji Kurana.

Inače, Kuran je sveta knjiga islama. 

ZAG-ovci su s filmom 'Hafiz' osvojili nagradu na državnom Lidranu u Dubrovniku. Osim toga osvojili su 1. nagradu Stručnog ocjenjivačkoga suda na 46. reviji dječjega videostvaralaštva u Čakovcu, 1. nagradu Dječjega ocjenjivačkoga suda na 46. reviji dječjega videostvaralaštva u Čakovcu, te 1. nagradu na Malom dokuartu u Bjelovaru 2009.


Idi na 24sata

Komentari 3

  • belaruža 25.06.2013.

    misko2k, očito nemate pojma o čemu se radi u ovom članku, ti ni ne možeš shvatiti kolika je njemu korist od toga-nisi ko' on! Postati hafiz znači isto ko' da završiš jedan fakultet a ovaj Amar je taj fakultet završio u osnovnoj školi.Ja znam po svojoj prijateljici koja je muslimanka. Nema sumnje da nece uspjesno zavrsiti srednju pa i fakultet kao odlican dak. O SVETOJ knjizi mogu raspravljati samo oni koji se time bave. Tko poštuje neciju vjeru poštuje i svoju. Koliko si ti nama ovdje vjernik, neznamo. S toga nemoj si dat pravo da daš komentare kad za to nisi spreman. bettyboop25, Slažem se stobom, svaka mu čast. Koja volja ovom mladicu za vjeru pa cak i za znanje. :) Zainteresiraj se malo, cemu njemu, stvarno, to ?! Imaš na internetu hiljade stranica: o hafizima, o važnosti Kur'ana, itd. Kako cemu mi objasnjavat drugima, cemu potreba za ' nekim nasim vjerskim duznostima'!?1 Apsurdno!

  • bettyboop25 21.06.2013.

    Moram reći svaka čast,ali nema potrebe.! Ćemu to.??

  • misko2k 20.06.2013.

    Zna kuran napamet a nezna arapski, kakve koristi od ovoga u daljnjem životu? Bolje neka se škole uhvati ! A koliko je to "SVETA" knjiga govore slijedeći stihovi : Sura 47:35, 9:5, 2:191-193, 4:74, 9:111, 9:30

Komentiraj...
Vidi sve komentare