To je to što me zanima!

Bjež'te mravi: Eto mravojeda Engleza

Divovski mravojed star godinu i pol u Zoološki vrt u Zagrebu stigao je 3. rujna iz britanskog ZOO-a Cotswold u gradu Burfordu
Vidi originalni članak

Divovski mravojed star godinu i pol u Zoološki vrt u Zagrebu stigao je 3. rujna iz britanskog ZOO-a Cotswold u gradu Burfordu.

- Mravojed se odlično snašao, a čim se ukaže prilika, imamo u planu i nabavku ženke, no samo radi razmožavanja. Ta vrsta, naime, više voli samotnjački način života - objasnio je edukator Tomislav Krizmanić iz zagrebačkog ZOO-a i dodao kako mužjak još nema ime, pa su njegovi timaritelji pozvali građane da im se s prijedlozima jave na Facebook stranici ZOO-a. 

Nastambu su mu pripremili u paviljonu Duh monsunskih šuma, gdje će edukatori u subotu i nedjelju između 11 i 17 sati govoriti o osobitostima i načinu života te rijetke i ugrožene vrste, kao i o mravima i termitima, kojima se hrani. 

Divovski mravojed najveći je od četiri vrste mravojeda i može narasti do 2,1 metra. Nije agresivan, a velike oštre kandže na šapama služe mu za probijanje mravinjaka i termitnjaka. Mrave hvata dugačkim jezikom koji može biti i do 60 centimetara. Prilikom hranjenja jezik može isplaziti i uvući do 160 puta u minuti. Živi u tropskim šumama i na travnjacima Središnje i Južne Amerike, a u divljini može doživjeti i do 14 godina. Mladunce imaju jedanput na godinu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare