To je to što me zanima!

Božićne poslastice za životinje zagrebačkog ZOO-a

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Životinje zagrebačkog Zoološkog vrta uživat će u nedjelju u omiljenim božićnim poslasticama koje će im poslužiti Djed Mraz
Vidi originalni članak

Životinje zagrebačkog Zoološkog vrta uživat će u nedjelju u omiljenim božićnim poslasticama koje će im poslužiti Djed Mraz, a u njihovu pripremu mogu se od 11 do 13 sati uključiti i posjetitelji.

Iz ZOO-a su priopćili kako će se ta slasna radionica održati u lavljoj nastambi, a u sklopu nje posjetitelji će pod vodstvom edukatora životinjama pripremati omiljenu hranu i ukrašavati je blagdanskim motivima.

POGLEDAJTE VIDEO: Stanovnici zoološkog vrta uživali u božićnim poslasticama

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Najavljuju kako će takve s posebnom ljubavlju izrađene božićne poslastice životinjama u 13 sati poslužiti Djed Mraz. Obroke za šape polizati, među ostalima, očekuju afrički lavovi, crvene pande, smeđi medvjedi, merkati, nosati rakuni i smeđi kapucini.

Zagrebački Zoološki vrt je prije Božića pozvao građane da darovima razvesele životinje. Timaritelji i edukatori sastavili su životinjski popis želja, a riječ je o predmetima kojima će se tijekom 2016. obogaćivati životni prostor maksimirskih životinja.

Primjerice, morski lavovi za igru priželjkuju košarkašku loptu, a ptice ljuljačke i zrcala. Euroazijski risovi vole raznovrsne mirise, a čimpanze zagonetke. Glodavci su obožavatelji mineralnih loptica. Mnoge su se životinje tijekom ljeta navikle na ledene poslastice, a kako bi one izgledale što zanimljivije, timaritelji će ih izrađivati u velikim silikonskim kalupima za kolače.

ZOO je tijekom zime otvoren svakodnevno od 9 do 16 sati, a blagajne rade do 15 sati. Sve posjetitelje na blagajni očekuju nove ulaznice ilustrirane slikama životinja. U ZOO-u ističu kako se, unatoč zimskom razdoblju, nastavljaju radovi u sklopu prve faze modernizacije Zoološkog vrta te će u novom ruhu zablistati u jesen 2016.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare