To je to što me zanima!

Čuvajmo okoliš: Razdvajajmo otpatke da se kasnije prerade

Nikad ne bacajte otpad na ulicu nego u kante predviđene za otpad. Ne bacajte plastiku u šume i more jer će tamo ostati godinama
Vidi originalni članak

Moramo čuvati naš planet, što znači da ga ne smijemo zatrpavati otpacima - stvarima koje nam više ne trebaju. 

Ne smijemo bacati smeće na ulicu nego uvijek u kante predviđene za to. Tako ćemo biti sigurni da će sav otpad završiti gdje treba - na odlagalištu otpada.

Bilo bi dobro i odvojiti otpad na plastiku, papir, staklo, limenke te ostali otpad. 

Većina otpada može se preraditi i ponovno koristiti.

Ako bacite plastičnu vrećicu ili bocu u more, ondje će ostati godinama, a ako ih razdvojite, preradit će se u novu bocu ili vrećicu.

Što znači 'reciklirati'?

Recikliranje je postupak sakupljanja odbačenih proizvoda koji se zatim prerađuju i od njih dobivaju novi proizvodi slične ili iste namjene. Riječ je nastala od engleskih riječi 're' - ponovno i 'cycle' što znači kruženje.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • lgredicak 12.03.2013.

    Prvo djecu, omladinu i mlade (do 33 g.) treba naučiti da se ne pljuje po cesti odnosno da se kaogume ne pljuju gdjegod već u kantu za smeće ili maramisu pa kasnije u smeće. zagrebom hoda horda "budućih intelekrualaca, direktora, političara i brokera" koji hračkaju kaogume po pločnicima i trgovima. Kad hodate ulicom samo pogledajte u pločnik i odmsh ćete vidjeti gdje se mlađa generacije više zadržava a gdje manje. Valjda i doma tako pljuju po tepihu, parketu, pločicama.....ili su to vidjeli od roditelja. Pa i TV promiče pljuvanje, umjesto da nogometaša koji pljuje makne iz prenosa kamera ga još prati do unedogled.... STRAŠNO!

Komentiraj...
Vidi sve komentare