To je to što me zanima!

Darovali mu noge: Ostao bez šapica pa ga spasila tehnika

Zahvaljujući bioničkim udovima, mješanac Naki’o konačno može hodati i trčati bez ograničenja. Dok nije dobio noge, Naki’o se kretao puzanjem na trbuhu
Vidi originalni članak

Štene malenog mješanca netko je ostavio u lokvi hladne vode. Zbog ozeblina ostao je bez sve četiri šapice i vrha repa.

Zahvaljujući spasiocima iz centra za životinje u Nebraski, jedva je preživio. No na mjestu udova koji su mu otpali ostali su samo batrljci. Naki’o nije mogao hodati nego se kretao puzanjem na trbuhu. Udomila ga je Christie Pace iz Colorado Springsa kad je imao samo osam tjedana. Počela je akciju prikupljanja novca kako bi mu kupila dvije proteze za stražnje noge. Vidjevši kako se pas priviknuo na bioničke stražnje noge, kompanija koja ih proizvodi darovala mu je i prednje šapice.

- Borio se kako bi koristio i prednje šape, pa nam je odluka bila zaista jednostavna - rekao je Martin Kaufmann, vlasnik tvrtke koja u Denveru prodaje protetske udove. Naki’o je tako postao prvi pas na svijetu koji ima sve bioničke udove. Zahvaljujući njima, sad konačno može trčati i igrati se s drugim psima. Vlasnica je oduševljena jer Naki’o pokazuje da zaista uživa u novom životu. Inače, cijena samo jedne proteze može varirati od 5500 kuna pa sve do 16.500 kuna.

Idi na 24sata

Komentari 75

  • gabriela-st2 30.04.2013.

    ame meni... drago mi je za psa. psi su najbolji covjekov prijatelj...

  • VaaBaa 29.04.2013.

    Predivno, predivno, predivno!!!!!!! Tako treba !

  • laha 29.04.2013.

    predivna vjest mislim da smo svi sretni zbog njega i da će još dugo i sretno živjeti

Komentiraj...
Vidi sve komentare