To je to što me zanima!

Djeca su u parku pronašla i kući odnijela skriveno blago

Na radionici Centra za kulturu Trešnjevka djeca su odmjerila snage u poznavanju književnosti te su tražili skriveno blago u Parku Stara Trešnjevka
Vidi originalni članak

Tko je napisao knjigu Vlak u snijegu', kako se zovu Hlapićev pas i papagaj te tko je bio Julije Klović? To su samo neka od pitanja na koja su u sklopu radionice 'Osvanjanja blaga', u četvrtak u Parku Stara Trešnjevka odgovarali učenici OŠ Julija Klovića. 

Cilj prve igre održane u sklopu 6. Festivala dječje knjige, koji je i ove godine organizirao Centar za kulturu Trešnjevka, bio je smisliti što teža pitanja suparničkoj ekipi. 

Mali natjecatelji bili su domišljati u postavljanju pitanja, pa je nakon više krugova najbolji  rezultat iznosio samo  - pet bodova. 

U nadmetanju Pčelica, Loptica, Bubamara i ekipe Smješko, o književnosti su najviše znale Pčelice.

Tražili su i blago

No, nije znanje jedino što se tražilo u Parku Stara Trešnjevka. Osnovnoškolci su tražili i skriveno kamenje sa znakom njihovoih ekipa. Ekipa koja je prva pronašla svoj kamen, osvojila je blago, odnosno vrijedne knjige. 

Iako  nije bila učenica škole Julija Klovića, u kvizu je sudjelovala i Tihana Jakšić (5). Iiako zna sva slova, ipak više voli kada joj čitaju mama i tata. - Volim slikovnice o princezama i Pčelicu Maju, rekla je Tihana. Njoj je, kaže, čitanje draže čak i od igranja u parku.'

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare