To je to što me zanima!

Djecu koja su problematična tjeraju da hodaju 1000 km

Škola hodanja je neobična obrazovna ustanova u Kini u kojoj problematična djeca moraju hodati i do 1000 kilometra. Na taj način ih uče disciplini i odgovornosti
Vidi originalni članak

Škola hodanja je neobična obrazovna ustanova u Kini u kojoj problematična djeca moraju hodati i do 1000 kilometra. Na taj način ih uče disciplini i preuzimanju odgovornosti za svoje postupke. 

Roditelji koji ne znaju kako smiriti svoju problematičnu djecu šalju ih u ovu školu. Djeca cijeli dan marširaju i uče se vojnoj disciplini. Učenici su stari uglavnom između 8 i 18 godina, a neke prisile na dolazak kako bi promijenili svoje ponašanje. 

U Kini je na snazi politika da svaka obitelj smije imati samo jedno dijete. Zbog toga su mnoga djeca razmažena jer im roditelji kao jedincima kupuju sve što žele. Neki odrastaju kao mali prinčevi i princeze, a ako skrenu s pravog puta roditelji ih pošalju u ovu školu. 

Spavaju u kamionima i jedu na cesti

U njoj svaki dan hodaju na desetke kilometara, spavaju u kamionima i obroke jedu na cesti. Odjeću peru na ruke. 

Program košta 250 dolara mjesečno, a hodanje u cijelo priči najbitnije. Učitelji tvrde da djeca kada se umore od hodanja počnu razmišljati o svojim pogreškama. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bettyboop25 22.06.2013.

    Ako je to rješenje za "zločestu"djecu,nemam ništa protiv,čak dapače.! poslati dijete raznim psiholozima i pedagozima,ne vjerujem da je bolji izbor.

  • Capafiori 22.06.2013.

    U Hrvatskoj bi trebalo prvo nas, roditelje, poučiti disciplini i odgovornosti, pa tek onda istome podučavati djecu. :( Djeco, ništa ne brinite, nećete na hodanje. Mame i tate će kupiti kolica, ili iznajmiti tetu koja će čuvti vaše korake. Prvo mame i tate moraju naučiti što znači riječ ne, što je disciplina i odgovornost, a potom ste vi na redu. Izlazi da ste ovim načinom "zapostavljeni" i "stavljeni u drugi položaj", no, mame i tate, bake i djedovi znati će o čemu pričam. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare