To je to što me zanima!

Na 332 metra dubine: Zaronio ujutro, izronio iza ponoći

Ahmed Gabr već je 17 godina instruktor ronjenja, a zadnje četiri maksimalno se posvetio misiji da obori Guinnessov rekord i zaroni što dublje u Crveno more
Vidi originalni članak

Ahmed Gabr novi je rekorder ronjenju s kisikom na dubinu. Iako se ne preporuča roniti dublje od 40 metara, Egipćanin je ipak otišao 'malo' dublje, na 332 metra. Ahmed je već 17 godina instruktor ronjenja, a za ovaj pothvat se spremao zadnje četiri godine.

U Crveno more zaronio je u četvrtak ujutro, a izronio tek poslije ponoći. Nosio je devet boca s kisikom, a pod vodoms e zadržao 14 sati. Oborio je Guinnessov rekord iz 2005. koji je iznosio 318 metara. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Ktomo 03.10.2014.

    Susrećem se često sa kojekavim člancima i učestalo novinari ponavljaju greške. Dugogodišnji sam instruktor ronjenja i moram opovrgnuti neke od navoda. Preporučena granica rekreativnog ronjenja u hrvatskoj je 40 m kada se roni na zrak. Sva dublja ronjenja su tehnička ronjenja i izvode se mješavinama plinova. Samo sa kisikom se ne roni, jedino još možda u vojne svrhe i to na dubinama do 10m. Molim novinara koji je ovaj članak napisao da uzme ovo u obzir i da se drugi puta bolje raspita i pripremi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare