To je to što me zanima!

Egipćani su izumili bravu, škare pa čak i kuglanje

Egipćani su izumili puno korisnih predmeta koje svakodnevno koristimo poput brave i ključeva, stakla, četkica za zube i paste za zube. Njihovi izumi su i perike i šminka
Vidi originalni članak

Službeni naziv Egipta je Arapska Republika Egipat. Glavni grad te države je Kairo koji je ujedno i najveći grad u Africi i na cijelom Bliskom istoku. 

Egipćani su izumili puno korisnih predmeta koje svakodnevno koristimo poput brave i ključeva, stakla, četkica za zube i paste za zube. Njihovi izumi su i perike, šminka i škare. Iz Egipta potječe i popularan sport - kuglanje. 

Drevni Egipćani šminkali su se još i prije 5 tisuća godina kako bi kožu zaštitili od sunca. 

Egipatski arhitekt Imhotep, koji je živio prije 5 tisuća godina, znanstvenik je čije je ime najranije zapisano. Piramide, kojima se divi cijeli svijet, posljednje su preostalo čudo drevnog svijeta. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • biti 27.03.2016.

    pa moderni covjek je stvoren da razori civilizaciju..

  • Mlunko 27.03.2016.

    pa logicno, prve civilizacije su sigurno izmislile takve sportove jer su dosta jednostavni i svakom padnu na pamet... pa samo razmisljajte kao djeca pa cete odmah znat kakve su se slicne igre igrale tad... pa svako dijete (bar dok sam ja bia dijete kad djeca nisu visila 24/7 na komp. i mobitelima) su uvik nesto gadali i rusili stvari koje su im bile mete... da mi netko kaze da je kuglanje izmisljeno u 18.stoljecu ja bi pomislia da su ljudi prije bili dosta mentalno zakinuti kad se nisu mogli sjetit takvih jednostavnih igara

Komentiraj...
Vidi sve komentare