To je to što me zanima!

Festival u Abu Dabiju: Arapi biraju najljepšu devu

Na festivalu Al Dhafra u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, natječe se oko 30.000 deva iz cijelog Zaljeva. Natjecanje je počelo 22. prosinca i trajat će dva tjedna
Vidi originalni članak

Arapski svijet zaista jako voli svoje deve, čemu u prilog ide i izbor za najljepšu devu. Arapi te životinje nazivaju 'božjim darom'.

Na festivalu Al Dhafra u Abu Dabiju, u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, natječe se oko 30.000 deva iz cijelog Zaljeva. Deve su paradirale uokolo i pokazivale svoju ljepotu. 

Suci na natjecanju biraju devu prema dužini tijela, visini grbe i leđa te boji dlake. Također, što je deva veća, to je ljepša. 

Izbor se odvija u dvije kategorije, odnosno biraju se najljepše od dvije vrste deva, svijetlije vrste Asayel i tamnije Majahim. 

Vlasnici najljepših deva dobivaju bogate nagrade poput luksuznih automobila i novca, no to im nije najvažnije jer pobjeda njihove deve na izboru najljepše donosi i nacionalni ugled obiteljima koje ih posjeduju. 

Natjecanje je počelo 22. prosinca 2013. godine i trajat će dva tjedna, nakon čega bi trebali saznati čija je deva prava ljepotica, piše Oddity Central

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare