To je to što me zanima!

Gric i Grec neprijatelji su zubi: Otjerajte ih četkicom

Nakupine bakterija zovu se plak, a iz njega nastaje karijes. Zdravi zubi nemaju crne flekice na sebi. Zube peremo da bismo bili zdravi. Usta nisu igralište za bakterije
Vidi originalni članak

Zovu se Gric i Grec i pravi su negativci. Ne vidimo ih okom, no zato je šteta koju naprave grickajući zube velika. I bolna. 

Riječ je o bakterijama koje se u ustima hrane ostacima hrane. Kako se ne bi nastanili u ustima, važno je dobro četkati zube. Zubi su jako bitni. Osim što zdravi izgledaju lijepo i čine naš osmijeh privlačnim, trebaju nam i za žvakanje. A i za govor. Zamislite kako bismo frfljali da nemamo zubiju. 

Treba ih prati ujutro i navečer, prije spavanja. No postoje i pravila kojih se moramo pridržavati. Nemojte koristiti pretvrdu četkicu koja ih može oštetiti. Četkajte ih kružnim pokretima.

 Liječnici preporučuju da se najprije iščetka unutarnja strana zubiju, a zatim dio s kojim grizemo. Nakon što smo sigurni da smo to očistili, četkamo prednji dio. 

Barem jednom na godinu moramo posjetiti zubara kako bismo bili sigurni da u usta nije ušao ni jedan mali zlotvor. Ako zubar nađe kojeg, bocnut će ih iglicom i istjerati.

Zubni konac protiv malih neprijatelja

Jednom na dan zube bi trebalo čistiti koncem jer četkica ne može očistiti između zubi gdje se često kriju bakterije. A one počnu raditi nered čim dobiju prvu priliku.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare