To je to što me zanima!

Igraju se, testiraju tobogane, jedu čokoladu - i još im plate

Neki nemaju problema ustati ujutro. Rade stvari koje su drugima zabava, a sve kako bi zabava za ostale bila sigurna i - zabavna
Vidi originalni članak

Maleni Evan ima najbolji posao na svijetu. Ovaj osmogodišnjak na godinu zarađuje više od milijun dolara čineći nešto što voli najviše na svijetu - igrajući se s igračkama. Pitate se kako?

Pa Evan je zvijezda vlastitog kanala EvanTubeHD na kojem isprobava razne igračke - od lego kocaka pa do video igrica, ali provodi i neke znanstvene projekte. Njegovi videoklipovi skupe i mnogo milijuna klikova znatiželjne djece i roditelja, a kaže da najviše voli igrati ''Angry Birds'' i ''Minecraft''. Osim Evana, jošđ se neki sretnici mogu pohvaliti poslovima iz snova. Nedavno je osvanuo oglas za ocjenjivača luksuznih putovanja koji u godinu dana obiđu najljepše destinacije poput Maldiva ili hotela u Las Vegasu i ocijenjuju uslugu. 

A Natalie Thomas u hotelu lanca Premier Inn zadužena je za testiranje 46.000 postelja, na kojoj stigne provesti 20-ak minuta, taman dovoljno da malo i zadrijema. Neki testiraju madrace spavajući na njima noću ili skačući po njima kako bi utvrdili koliko su zaista izdržljivi. 

Najslađi je posao degustiranje čokolade

Isprobavanje čokolade i bombona idealan je posao za sladokusce. Svaka tvornica čokolade ima svojeg kušača koji na dan pojede 200-300 grama čokolade, odnosno kuša 30-ak vrsta. Moraju  imati istreniran osjet okusa i mnogo iskustva. 

Isprobava igračke

Jessicu Rosbook (6) tvrtka Tomy izabrala je da testira njihove igračke. S njima se igra satima, a onda ih smije i zadržati. O svakoj igrački kaže svoje mišljenje pa o tome ovisi hoće li se pojaviti u dućanu. Kaže kako su vršnjaci na nju malo ljubomorni. 

Tobogan mora netko isprobati

Testeri tobogana ocjenjuju koliko su sigurni i uzbudljivi. Posao je kao stvoren za ljeto. Student Sebastian Smith prošle je godine u samo šest mjeseci vožnje toboganima zaradio 200.000 kuna. Posjećivao je najbolje vodene parkove od Turske do Jamajke. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare