To je to što me zanima!

Ima preko pola stoljeća, a još je ubojit kao prvog dana

Slavnu rečenicu “Bond, James Bond” izgovarao je svaki od glumaca i ona je zaštitni znak filmova. Najviše puta, čak deset, izgovorio ju je Roger Moore
Vidi originalni članak

Bond, James Bond..., poznata je rečenica najslavnijeg tajnog agenta na svijetu. 

Lik šarmantnog agenta 007 ove godine slavi 52. rođendan. Prvi film, “Dr. No”, snimljen je 1962. godine, a temeljen je na romanu Iana Fleminga. Jamesa je prvi glumio Sean Connery.

Filmovi su oduvijek bili toliko popularni da su svi glumci koji su imali sreću utjeloviti Bonda postali ikone.
 Obožavatelji diljem svijeta skupili su glave i pobrojili neke rekorde iz ovog popularnog serijala. Tako je najubojitijim proglašen Pierce Brosnan, koji je u svoja četiri filma ubio čak 76 neprijatelja. Ipak, iako je bio vrlo vješt s oružjem, Brosnan nije bio tako uspješan sa ženama kao njegovi kolege. Najveći zavodnik među Bondovima bio je Roger Moore, koji je i glumio u najviše filmova - čak sedam.
Pred njegovim šarmom pokleknulo je 20 djevojaka, a odmah iza njega je Sean Connery, koji je u šest filmova zaveo 18 ljepotica. 

Slavnu rečenicu “Bond, James Bond” izgovarao je svaki od glumaca i ona je zaštitni znak filmova. Najviše puta, čak deset, izgovorio ju je Roger Moore. Među ne tako slavnim rekordima našao se George Lazenby, koji je glumio u samo jednom nastavku. Po ukupnoj zaradi jedini serijal koji je više zaradio su “Ratovi zvijezda”.


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare