To je to što me zanima!

Italija više nema najbolju pizzu: Najfinija je iz Australije!

Nagradu za najbolju pizzu margheritu dobio je Australac Johnny Di Francesco (36). Njegova pizza bila je najbolja od ukupno 600 natjecatelja iz 35 zemalja svijeta
Vidi originalni članak

Na svjetskom natjecanju za najbolju pizzu na svijetu, koje je najbolje pizza majstore okupilo proteklog vikenda u talijanskoj Parmi, nagradu za najbolju pizzu margheritu dobio je Australac Johnny Di Francesco (36). 

Njegova pizza bila je najbolja od ukupno 600 natjecatelja iz 35 zemalja svijeta. Osvajač nagrade Specialita Traditionale Garantita pizza vlasnik je restorana '400 gradi' u predgrađu Melbournea u Australiji. Nakon pobjede njegov mali restoran postao je jako popularan. 

- Na natjecanje sam otišao kako bi radio ono što volim. Nisam ni sanjao da će to sve dovesti do ovoga. Mnogi misle da je najlakše napraviti margheritu, ali to je jedna od najtežih pizza za napraviti - rekao je Johnny i dodao kako se kod drugih pizza začinima i dodacima može 'sakriti' pogreška, ali kod margherite je to nemoguće. 

Natjecatelji su u Parmi na svoje pizze mogli staviti samo oguljene rajčice, određene vrste mozzarela sira, češnjak, maslinovo ulje, sol i svježi bosiljak. 


Idi na 24sata

Komentari 1

  • marisa18 20.04.2014.

    Ma,koga briga,ja ću svejedno ići u Italiju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare