To je to što me zanima!

Izumila ručnu svjetiljku koja radi na toplinu tijela

Ann, inače filipinskog podrijetla, na ideju je došla dok je razgovarala s prijateljem na Filipinima koji nije mogao završiti zadaću jer nije imao struje
Vidi originalni članak

16-godišnja Ann Makosinski iz pokrajine Victoria u Kanadi izumila je odličnu stvar - ručnu svjetiljku koja radi zahvaljujući tjelesnoj toplini onog koji ju koristi. Svoj izum predstavila je na Googleovom sajmu mladih izumitelja još 2013. godine i pobjedila u svojoj grupi. Nagradu je osvojila i na sajmu mladih inovatora u Westonu.

Tajna je u tzv. termoelektričnoj tehnologiji, a Ann, inače filipinskog podrijetla, na ideju je došla dok je razgovarala s prijateljem na Filipinima koji nije mogao završiti zadaću jer nije imao struje.

Razmišljala je i sjetila se topline ljudskog tijela, koje je velik izvor energije, ali ju mi kao takvu ne koristimo. Napravila je prvi protip i pokazala ga roditeljima - bili su oduševljeni. Izum je pokazala i profesorici biologije koja ju je nagovorila da se prijavi na Googleov sajam gdje je osvojila prvu nagradu. Kući je odnijela trofej napravljen od Lego kockica, put u Legovu centralu u Danskoj i 25.000 dolara školarine. Bravo Ann!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare