To je to što me zanima!

Jeste li znali? Mačkama su njihovi brkovi jaaaako važni

Mačke brkove koriste za snalaženje u prostoru. Njima mogu procijeniti je li neki prostor premali za njih. No ako i pogriješe, nema veze
Vidi originalni članak

Kad se uspoređuje mozak mačke i psa, mačkin je sličniji ljudskom. To je zato što ima iste regije u mozgu koje su odgovorne za emocije. One mogu osjetiti i ton ljudskoga glasa. Znat će kad im tepate, a kad ste ljuti na njih. No ne mogu shvatiti pojam kazne pa zato ne gubite vrijeme. Samo će vas ignorirati! Ako maci u vašoj blizini podrhtava rep, to je izraz najveće ljubavi. ali, oprez! ako mlatara repom, znači da je jako ljuta. bolje joj se maknite s puta

Veliki dio dana mace spavaju

Mačke spavajući provedu 70 posto dana, a to znači da je mačka stara devet godina samo tri godine budna. A i kada su budne, nemaju pretrpani raspored. Trećinu vremena samo se uređuju i lickaju.

Brkovi su jako korisni

Mačke brkove koriste za snalaženje u prostoru. Njima mogu procijeniti je li neki prostor premali za njih. No ako i pogriješe, nema veze. S obzirom na to da nemaju ključnu kost, mogu se ugurati u kutiju veličine svoje glave. Mogu i pasti s velike visine jer imaju posebnu tehniku. Prvo im se zarotira glava, pa kralježnica, a potom i stražnje noge.

Pokušali ih dresirati da raznose poštu

Mačke su u Belgiji pokušali dresirati da raznose poštu. Davne 1879. godine to im se činilo kao dobra ideja. Uspjeli su “natjerati” 37 mačaka da dostavljaju poštu u sela. No od te ideje su ipak morali odustati jer su se mačji poštari pokazali vrlo nepouzdanima. Ah, te svojeglave životinjice!

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bettyboop25 02.06.2013.

    Znam da su mačkama brkovi jako važni.! U djetinjstvu sam to naučila,jer u igri jedno dijete je htjelo mački skratiti brkove,moj stric koji je po zanimanju veterinar je to spriječio.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare