To je to što me zanima!

Kad se mali glumci slože, šarana od leda se spasiti može!

Mališani koji su sudjelovali na radionici Centra za kulturu i informacije Maksimir učili su glumiti, plesali su, ali i izrađivali scenografiju za predstavu o ribi šaran
Vidi originalni članak

Krap i Krapići naziv je besplatne kreativne radionice koja je za vrijeme školskih praznika održana u Centru za kulturu i informacije Maksimir. Mališani koji su sudjelovali na radionici tijekom tri dana učili su glumiti, plesali su, ali i izrađivali scenografiju za predstavu o ribi šaran.

- Predstava Krap i Krapići je o ribi koja ostane zarobljena u jezeru ispod leda, a ostale životinje se udruže kako bi ju spasile -  objasnila je Paula (10) koja je u predstavi glumila zarobljenu ribu. 

Životinje koje su je spašavale su patke koje su kljunom probijale ledeni pokrivač, ježevi koji su bacali žireve, dok su labudovi samo nadgledali akciju spašavanja. 

- Nije mi ovo prvi put da glumim jer inače idem na dramsku i već sam odlučila da ću biti glumica - pohvalila se Paula koja kaže kako nikada nema tremu i lako može naučiti i puno teksta. 

Glumu je već savladao i Kieran (9) koji za sebe kaže kako zna dobro crtati, a jednako je uspješan i u plesu. 

- Dosta dobro crtam, ali ipak sam bolji plesač - rekao je Kieran koji se inače bavi baletom. Kaže da je već sudjelovao na nekoliko radionica u Centru, a ova posljednja, na kojoj je bio za vrijeme zimskih praznika, bila mu je prekratka pa mu je žao što predstava u kojoj je glumio nije bila duža. 

Da su se na radionici dobro zabavile i da će sigurno opet doći glumiti i plesati u Centar, rekle su Lori (11) i Tara (9), koje su u predstavi glumile labudove. 

- Mi nismo spašavale šarana već smo samo nadgledale - rekla je Lori dok je Tara dodala da su ostale životinje dobro obavile posao pa je mama šaran uspješno spašena iz zaleđenog jezera.

- Lijepo je i zabavno, ali sad mi već malo fali škola - rekla je Tara. Oba labuda kazala su i kako će čim se vrate u školske klupe ispričati prijateljima iz razreda kako su se dobro provele na radionici. 

Besplatne likovno-dramsko-plesne radionice u CKIM-u realizirane su u suradnji s Udrugom Pokret, a novu priču o ribi šaran mališani će moći nastaviti na proljetnim radionicama.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare