To je to što me zanima!

Kakva vještina! Pokazao dečkima kako se baca frizbi

Posjet članova Latvijske frizbi federacije u Zagreb odlična je prilika saznate više o bacanju frizbija, za koje postoji i međunarodna organizacija te službena natjecanja
Vidi originalni članak

Članovi Latvijske frizbi federacije iskoristili su srijedu ujutro da uvježbaju bacanje frizbija u zagrebačkom parku Zrinjevac. Dobro raspoloženi djelatnik zagrebačke Čistoće odlučio je dečkima iz Latvije pokazati kako se baca i totalno ih oduševio. Frizbi je iz ruku našeg dečka poletio kao pravi svemirski tanjur!

Sanjin Strukić/PIXSELL

Iako nije olimpijski sport, frizbi ima svoju krovnu organizaciju, Međunarodnu frizbi federaciju sa sjedištem gradu Boulderu u američkoj državi Colorado.  

Ultimate frizbi je timski sport u kojem je, osim nadmetanja, važan i način na koji se došlo do pobjede. Igre s frizbijem imaju više varijacija. 

Cilj igre je uhvatiti frizbi u protivničkoj gol zoni. S njime u ruci se ne smije trčati, a suigraču ga se mora baciti unutar 10 sekundi. U slučaju da frizbi u dodavanju ekipe padne na pod, izleti van terena ili ga uhvati igrač protivničke ekipe, obrana uzima frizbi i kreće u napad. 

Sanjin Strukić/PIXSELL

Kod rekreativnog Ulitmate frizbija, veličina terena se određuje prema broju igrača i njihovoj kondiciji, a u službenim natjecanjima igralište je dimenzija 37 puta 64 metra s dvije gol zone duboke 18 metara. 

I u Hrvatskoj postoje dva kluba za Ultimate frizbi, u Zagrebu i u Karlovcu. 


Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare