To je to što me zanima!

Kivi, sunce i ribice, ovce...Novi Zeland traži novu zastavu

Početkom svibnja stanovnici Novog Zelanda su dobili jedinstvenu priliku osmisliti novu nacionalnu zastavu koja će ih u budućnosti predstavljati diljem svijeta
Vidi originalni članak

Početkom svibnja stanovnici Novog Zelanda su dobili priliku osmisliti novu nacionalnu zastavu koja će ih u budućnosti predstavljati u svijetu, pred stranim političarima i na sportskim natjecanjima.

Došlo je mnoštvo prijedloga, nekih i vrlo šaljivih, a osim fotografija, građani su priložili i opise zašto baš tako zastava treba izgledati.

Tako jedan građanin predlaže da na zastavi budu patkice jer je ona povezana s jedinstvenim i divljim vremenom te prirodnim ljepotama Novog Zelanda.

Drugi pak predlaže da na zastavi bude ovca, a ona bi predstavljala zelenu prirodu i čisto plavo nebo, a može biti i oblak.

Neki misle da na zastavi treba biti ptica kivi jer je ona simbol Novog Zelanda i njenog naroda.

Jedan prijedlog je i da na zastavi budu sunce i riba. Žuta boja bi predstavljala sunce i krumpiriće, britansko naslijeđe koje ispunjava srca i želudac stanovnika. Riba bi pak predstavljala glavni izvor hrane za narod Maora, a osim toga je sigurna za sve ljude.

Stanovnici i dalje mogu slati svoje prijedloge jer će konačna odluka o izgledu potencijalno nove zastave biti donesena tek iduće godine.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare