To je to što me zanima!

Kornjača Toby (109) nestao na godinu dana pa se vratio

Toby je prije 11 mjeseci odšetao iz vrta svoje vlasnice te izašao na cestu gdje ga je pokupio vozač kamioneta. Odnio ga je u sklonište, bio je udomljen, ali se ipak vratio
Vidi originalni članak

Britanka Wendy Stokes (74) nije mogla vjerovati kada je nakon gotovo godinu dana ponovno ugledala svoju kornjaču, 109 godina starog Tobyja. 

Toby je, naime, prije 11 mjeseci odšetao iz njezinog vrta u nepoznatom smjeru. Izašao je na cestu i imao je sreće. Vozač kamioneta koji je prolazio cestom je stao i pokupio Tobyja prije nego je stradao. Odnio ga je u sklonište za životinje i sljedećih šest mjeseci Toby je bio udomljen u obitelji u Kentu, samo 35 kilometara od Wendy. Udomitelji su odlučili ipak potražiti pravog vlasnika, a jedini trag kojeg su imali bila je riječ 'STOKES' ispisana bijelom bojom na njegovom oklopu. Zvali su sve ljude u okolici koji nose to prezime i ubrzo došli do Wendy. Dogovorili su susret i Toby je vraćen kući. 

- Na oklop sam mu napisala prezime i broj telefona, ali ga nisu mogli pročitati jer je izblijedio. Fantastično je što sam ga dobila natrag, izgleda da su svi na njega pazili - rekla je Wendy koja je Tobyja dobila davne 1980. godine od pokojne tete, piše metro.co.uk. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare