To je to što me zanima!

Plešu zecoples kad su sretni i ližu vlasnika kojeg vole

Kunići obožavaju društvo i bilo bi idealno da su u paru. Najbolje se slažu mužjak i ženka. Ljubav pokazuju tako da jedan drugome čiste krzno
Vidi originalni članak

Iako ih u slikovnicama i animiranim filmovima prikazuju s četiri zuba, kunići ih zapravo imaju 28. Stalno im rastu novi pa bi ove životinjice uvijek trebale imati neograničenu količinu sijena i grančica kako bi ih sami kratili. 

Kunići obožavaju društvo i bilo bi idealno da su u paru. Najbolje se slažu mužjak i ženka. Ljubav pokazuju tako da jedan drugome čiste krzno, a vlasnicima kojima su osobito privrženi ližu ruke. 

Kad je sretan, kunić skače visoko u vis i izvodi piruete u zraku. Takvo kretanje zove se zecoples. Njuškica mu je u pokretu kad nešto istražuje i kad je uzbuđen, a ako nosić miruje, to je znak da je vaš ljubimac smiren. 

Krzno mu uvijek mora biti glatko i sjajno pa ga treba redovito češljati. Kunići su plahe životinjice koje se lako preplaše novih zvukova i okoline. Ne vole visinu pa ih treba nositi čvrsto stisnute uz grudi kako bi se osjećali sigurno.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare