To je to što me zanima!

Ludi šeširi: Na konjičke utrke nose šašave kombinacije

Naime, plemići i ostali puk za tu prigodu odijevaju svoje najbolje kombinacije. Posebno se potrude oko šešira. Svi se trude da baš njihov bude najposebniji
Vidi originalni članak

U britanskom gradiću Ascotu već se stotinama godina održavaju konjičke utrke. Ove godine trajale su do subote 22. lipnja. Iako bi na prvom mjestu trebali biti konji, ove utrke puno su poznatije po odjeći. 

Naime, plemići i ostali puk za tu prigodu odijevaju svoje najbolje kombinacije. Posebno se potrude oko šešira. Svi se trude da baš njihov bude najposebniji. 

Neki od šešira posebno su neobični i šašavi. Jedan dan utrke zove se Ladies Day (Dan dama) i tijekom  njega biraju se najbolji šeširi. 

Prva utrka Royal Ascot održava je davne 1711. godine, a prema pravilima odijevanja muškarci moraju doći u odijelima i s cilindrom na glavi. Žene ne smiju pokazivati ramena ni trbuh, a šešir je obavezan dio kombinacije. 

Svake godine na utrku dođe i britanska kraljica koja također pripremi poseban šešir. Utrke traju pet dana, a posjeti ih nekoliko stotina tisuća gostiju. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • bettyboop25 23.06.2013.

    Kraljica Elizabeta ima normalan šešir.!

Komentiraj...
Vidi sve komentare