To je to što me zanima!

Moći će ju peći i u svemiru: Napravili printer za pizzu

Riječ je o piti koja izgleda kao pizza, no još je daleko od odlaska u svemir. Sada pokušavaju riješiti problem kapaciteta. Žele da ima dovoljno materijala za 30 godina!
Vidi originalni članak

Astronauti u svemiru mogu raditi razne zanimljive stvari, no ne mogu one najobičnije koje se nama na Zemlji ponekad ne čine tako posebnima, poput hodanja po čvrstom tlu, druženja s obitelji i prijateljima ili jedenje vruće pizze. No ovom posljednjem uskoro bi se mogli radovati i oni. NASA je prije godinu dana dala 125.000 dolara tvrtki koja se bavi 3D printanjem kako bi astronautima omogućila da uživaju u slasnim komadima pizze. Tvrtka je napravila sve popularniji 3D printer koji zaista radi pizze vrlo slične onima iz običnih pećnica. 

Zapravo tvrde da je riječ i piti koja izgleda kao pizza, no još je daleko od odlaska  u svemir. Trenutačno pokušavaju riješiti problem kapaciteta printera - žele da ima dovoljno materijala za pizzu u narednih 30 godina! Ipak, iako možda nije spreman za svemir, printer može odlično poslužiti i nama koji ipak ostajemo na Zemlji!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare