To je to što me zanima!

Napala ga: Medvjedica ga je gurnula niz provaliju

Propela se na stražnje noge i gurnula me. Pao sam s ruba brijega. Kotrljao sam se 50-ak metara, govori Sanjin Vrhovnik, kojeg je blizu Vrbovskog napala medvjedica
Vidi originalni članak

Propela se na stražnje noge i gurnula me. Pao sam s ruba brijega. Kotrljao sam se 50-ak metara, govori Sanjin Vrhovnik (26), kojeg je blizu Vrbovskog napala medvjedica.

S nevjenčanom suprugom Gordanom i dvoje prijatelja bio je u berbi gljiva u Sušačkoj dragi. Nakratko se odvojio od skupine.

- Vikao sam: ‘Bježite, medvjed!’. Strašno sam se prepao. Stajala je pola metra od mene - govori Sanjin.

Prijatelji su ga dozivali i tražili 20 minuta. Bio je u nesvijesti.

Osim ogrebotina od pada, dobio je i potres mozga. Samo dva dana poslije opet je otišao u berbu gljiva, ali sada nosi zviždaljku i sjekiru.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 72Robi 30.09.2013.

    Radio sam prije petnaestak godina u Gorskom kotaru i fasciniram sam tim životinjama imao sam i bliski susret s mladuncem kojeg je nedaleko majka dozivala dobro sam prošao jer su mi rekli da bi me pokidala ko stari Večernjak da me je skužila da se družim s njezinim mladunčetom.Nažalost kada smo gradili u to vrijeme gradili autoceste kroz Gorski kotar napravili smo za cijelu prirodu pravi ekocid i te se životinje u biti klone ljudi kako su mi rekli lokalni stanovnici,osim kada ih iznenadite ili imaju mladunce.Jedan stari djeda iz Kupjaka mi je ispričao kako ga je medvjed jednom zatrpao granjem i kamenjem jer se ovaj od straha srušio ipravio mrtav i još mi je rekao da kada se krečem kroz šumu moram glasno govoriti i povremeno lupiti sjekirom po drvetu da ne iznenadim jer onda napadaju.Prekrasne životinje kojih vjerovatno neće biti za pedesetak godina.

Komentiraj...
Vidi sve komentare