To je to što me zanima!

Naši omiljeni ratnici: Nindže su umjetnici u skrivanju

Nindže su japanski plaćenici koji su tijekom godina usavršili vještinu skrivanja, špijuniranja i gerilskog ratovanja. Još ih zovu shinobi, što znači “nevidljivi ljudi”
Vidi originalni članak

Nindže su japanski ratnici plaćenici koji su tijekom godina usavršili vještinu skrivanja, špijuniranja i gerilskog ratovanja (iz zasjede). Još ih nazivaju shinobi, što na japanskom znači “nevidljivi ljudi”. 

Vještina nindža zove se ninjutsu. Slijede filozofiju tihe i suptilne borbe prije nego aktivne i nasilne. Morali su biti vrlo okretni, spretni i vješti borci, a često su bili odjeveni u crni kombinezon s kapuljačom na glavi te prorezom za oči. 

Bili su posebno obučeni za komplicirane vještine baratanja oružjem, morali su brzo trčati te znati penjati se po bilo kojoj površini golim rukama ili uz pomagala. 
Tražilo se i da znaju održavati ravnotežu u nemogućim uvjetima, plivati, roniti ili skrivati se satima u močvari dišući pomoću trske.

Nindža kornjače protiv kriminala

Leonardo, Raphael, Donatello i Michelangelo iz crtića “Nindža kornjače” najpoznatije su nindže na svijetu. Njihov mudri učitelj, štakor Splinter, našao ih je u kanalizaciji New Yorka dok su bili bebe. Bore se protiv kriminala.

Nindže ratnici sjene

Nosili su japanski mač (katanu), wakizashi (kratki mač) te štap nindža, u koji su skrivali bodeže, koplja i strijele za metalne poluge (tessen), a najomiljeniji im je bio metalni lanac s utezima na oba kraja. Dimne bombe koristili su za bijeg. Riječ nindža postala je popularna nakon II. svjetskog rata. Ninjutsu znači “vještina skrivanja”. Vješti su u potajnom kretanju, štitili su, ali i uhodili ljude. Bili su pravi japanski ratnici.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare