To je to što me zanima!

'Novo' povrće: Znanstvenici su stvorili crnu rajčicu

Rajčica Indigo Rose nastala je križanjem crvene i tamno ljubičaste rajčice, a prvi ih je stvorio profesor Jim Myers sa Sveučilišta u Oregon
Vidi originalni članak

Američki znanstvenici stvorili su novu i neobičnu vrstu rajčice - crnu rajčicu imena Indigo Rose. Iako izgledom i nije toliko privlačna, navodno ima fantastičan okus i mnogo antioksidansa, koji nas štite od mnogih bolesti i pomažu u regulaciji debljine.

Rajčica Indigo Rose nastala je križanjem crvene i tamno ljubičaste rajčice, a prvi ih je stvorio profesor Jim Myers sa Sveučilišta u Oregon dok je na studiju proučavao ovo zanimljivo i zdravo povrće.

Ipak, one koji crne rajčice žele uzgajati Myers upozorava na vrijeme ubiranja plodova. Prvi plodovi mogu se brati oko 91 dan nakon sadnje, a važno je da se biljku pusti da do kraja sazrije kako bi se postigla ravnoteža svih korisnih tvari.

Idi na 24sata

Komentari 4

  • user_46331 13.04.2014.

    Svaka čast znanstvenicima ali ja je ne bi probala. Ja sam lijepo izorala baštu, stajski đubar i sve prirodno, domaće i bez križanja i umjetnih sastojaka.

  • uporni 13.04.2014.

    samo da se zna već je javnost na kojekakvim stranicama koje se bore protiv GMO hrane upozorena na izrazitu štetnost te rajčice možda je fora ali otrov za organizam i molim 24 sata da provjere prije hvale na dječjim stranama takve stvari ovo je nizak udarac preko djece to uvaljivat narodu ..hvala na razumjevanju.

  • morenocro 13.04.2014.

    Majko moja mila kako je odvratna,pored crvene rajčice iz vrta mog starog ova sigurno neće u moju zdjelu!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare