To je to što me zanima!

Odraslima ulaz zabranjen: Napravio tvornicu slatkiša

U japansku 'Tvornicu slatkiša iz budućnosti' smiju ući samo djeca stara do 12 godina. Roditelji ih čekaju u predvorju dok oni lutaju kroz hodnike pune slastica
Vidi originalni članak

U japansku 'Tvornicu slatkiša iz budućnosti' smiju ući samo djeca stara do 12 godina. Roditelji ih moraju čekati u predvorju dok oni lutaju kroz hodnike pune slastica.

Vrata tvornice u gradu Sanda napravljena su u obliku ogromnog, šarenog jajeta. Iza vrata slijedi predvorje, a zatim malena vrata kroz koja mogu proći samo djeca i koja vode u tvornicu. Tamo maleni posjetitelji mogu probati slatkiše koji su upravo napravljeni, a još uvijek se ne prodaju u trgovini. Slastičari pred njima prave čokolade i lizalice, a cijela tvornica puna je likova iz crtanih filmova i robota. 

Šef kuhinje Susumu Koayama kaže da je tvornicu napravio kako bi djecu naučio izražavanju, a roditelje slušanju. Naime, kad izađu iz tvornice djeca moraju opisati kako im je bilo i što su vidjeli.

- Danas su roditelji jako zauzeti, pa nemaju čak vremena ni saslušati djecu. Zato se današnja djeca sve teže izražavaju, kazao je Koayama. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare