To je to što me zanima!

Orangutanica Reike glavna je atrakcija berlinskog Zoo-a

Prije tri tjedna na svijet je stigla ženka orangutana kojoj su dali ime Reike. Malena odlično napreduje
Vidi originalni članak

Berlinski Zoološki vrt dobio je novog stanara. Prije tri tjedna na svijet je stigla ženka orangutana kojoj su dali ime Reike. Malena odlično napreduje, a djelatnici Zoo-a ju redovno važu kako bi deteljno mogli pratiti njezin razvoj. 

REUTERS

Orangutani u prirodi uglavnom žive na Borneu i Sumatri, otocima u jugoistočnoj Aziji. Na malajskom jeziku, njihov naziv znači 'šumski čovjek'. Najveći su sisavci koji žive na drveću, a silaze samo kad je to neophodno. 

Hrane se voćem, lišćem, korom drveća, termitima, ptičjim jajima i malenim kralježnjacima. U prirodi mogu doživjeti oko 35 godina, a u zatočeništvu i do 60. Mladunci dugo žive s majkom, a prestaju sisati tek s tri i pol godine. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Geronimo V 11.02.2015.

    Berlinski Zoo ima odličan marketing, odnosno situacije koje se dogode odlično marketinški odrade. Sjećam se i medvjedića Knuta koji je na žalost uginuo a koji je i na mene utjecao kada sam želio negdje otputovati. Tadašnji plišani medeki su bili apsolutni hit, isto tako vjerujem da će biti i sa malom orangutanicom. Berlinski Zoo je sjajan i svakako preporučam da ga se posjeti.

Komentiraj...
Vidi sve komentare